Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2018

Прокуратурою Полтавської області повідомлено про підозру начальнику одного з територіальних сервісних центрів МВС в Полтавській області та посереднику, які за хабар у сумі 5500 грн обіцяли безперешкодно отримати посвідчення водія

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області повідомлено про підозру начальнику одного з територіальних сервісних центрів МВС в Полтавській області та посереднику у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди, для себе за вчинення в інтересах особи, яка надає таку неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого йому службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

 

Під час досудового розслідування установлено, що службовець за попередньою змовою із посередником, пообіцяли заявниці безперешкодно отримати посвідчення водія за «грошову винагороду» у сумі 5500 гривень.

 

У подальшому, частину неправомірної вигоди в сумі 3 500 грн зловмисники отримали від громадянки за вирішення питання щодо невідвідування спеціалізованої автошколи та успішної здачі іспитів на отримання  посвідчення водія категорії «D».

 

Після отримання другої частини хабара правопорушники видали дівчині посвідчення водія та були затримані правоохоронними органами.

 

На даний час досудове розслідування триває.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2714