Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2018

Прокуратурою Полтавської області розпочато 14 кримінальних проваджень стосовно неналежного виконання службових обов’язків працівниками територіальних відділів ГУ НП в області з питань незабезпечення виконання вироків судів, які набрали законної сили

Прокуратурою Полтавської області вивчено стан реального виконання вироків судів, якими призначено покарання у виді арешту або позбавлення волі особам, щодо яких не обирався запобіжний захід у виді тримання під вартою на момент набрання вироком законної сили.

Установлено, що із загальної кількості ухвалених вироків вказаної категорії у минулому і поточному роках, у порушення вимог законодавства, реально не виконано 23 вироки.

Як приклад, наприкінці липня поточного року до Полтавського РВ поліції Полтавського ВП ГУ НП в області надійшло розпорядження про виконання вироку Полтавського районного суду щодо засудженої до 4 років позбавлення волі громадянки за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Всупереч вимог чинного законодавства співробітниками поліції, неналежного виконання своїх службових обов’язків, протягом більш ніж 3 місяців заходи, спрямовані на виконання зазначеного вироку суду, не вживались.

За вказаними фактами прокуратурою Полтавської області розпочато 14 кримінальних проваджень  за ч. 2 ст. 382 (умисне невиконання вироку суду, що набрало законної сили, вчинене службовою особою) КК України стосовно службових осіб органів ГУ НП в області.

Окрім цього, внесено 6 вказівок начальникам територіальних відділень, відділів поліції та ГУ НП в області на виконання яких вже затримано та направлено для відбування покарання 15 засуджених до арешту та позбавлення волі. Заведено 3 оперативно-розшукових справи.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області   

 

кількість переглядів: 3636