Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2018

Завдяки вжитим заходам прокуратури Полтавської області забудовник сплатить 66 тисяч грн пайової участі в розвиток соціальної інфраструктури села Чорноглазівка

Прокуратурою Полтавської області встановлено, що у 2014 році дочірнє підприємство підприємства з іноземними інвестиціями за участю українського капіталу побудувало елеватор на території села Чорноглазівка Полтавського району.

 

Однак, в порушення вимог ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», із заявою щодо укладення договору про пайову участь до органу місцевого самоврядування забудовник не звернувся та проігнорував відповідні звернення Чорноглазівської сільської ради з пропозиціями укласти правочин та сплатити відповідні кошти.

Невиконання визначеного законом зобов'язання зумовило ненадходження до місцевого бюджету коштів пайової участі на загальну суму понад 66 тисяч гривень.

З метою захисту інтересів територіальної громади, прокуратурою скеровано до суду позовну заяву з вимогою визнати укладеним між сільською радою та забудовником договір про пайову участь у розвитку інфраструктури села Чорноглазівка та сплатити грошові кошти на пайову участь у створенні і розвитку інженерно - транспортної та соціальної інфраструктури села на загальну суму понад 66 тисяч гривень.

Позовні вимоги прокуратури судом задоволено у повному обсязі.

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2864