Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2018

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути державі з незаконного користування громадянина земельну ділянку водного фонду, яку він використовує без дозвільних документів, огородивши парканом до урізу річки Псел

Установлено, що громадянин самовільно використовує земельну ділянку водного фонду загальною площею 0,0709 га, шляхом розташування на ній споруд та огородження парканом до урізу річки Псел.

 

За порушення вимог земельного законодавства та використання земельної ділянки за відсутності документів, що посвідчують право користування (оренди) вказану особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.53-1 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

 

Оскільки земельна ділянка розташована на території Дмитрівської сільської ради і належить до комунальної власності, винятково сільрада має право розпоряджатися нею, однак жодних рішень щодо передачі землі у власність або користування останньою не приймалось.

 

Таким чином, громадянин користується землями водного фонду без наявності правовстановлюючих документів.

 

Зважаючи на порушення вимог законодавства, прокуратура Полтавської області звернулась до суду з позовними вимогами зобовязати громадянина звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 0,0709 га вартістю майже 70 тисяч грн.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2557