Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2018

За наполегливої позиції прокуратури Полтавської області чоловіка, який до смерті забив свою цивільну дружину, а тіло сховав у підвальне приміщення і лише на 4 день викликав правоохоронців, визнано винним та засуджено до 9 років позбавлення волі

Прокуратура Полтавської області в суді довела вину 52-річного жителя м. Кременчука, який обвинувачувався в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень своїй співмешканці, що призвели до її смерті (ч. 2 ст. 121) КК України.

Так, у ході досудового розслідування встановлено, що на початку серпня поточного року чоловік перебував у квартирі зі своєю цивільною дружиною. Під час вживання алкогольних напоїв між подружжям виник конфлікт, в ході якого чоловік штовхнув руками жінку, внаслідок чого вона впала на підлогу.

Після цього, злочинець наніс не менше трьох ударів руками та ногами по голові останній. Від отриманих травм 50-річна жінка померла.

З метою уникнути відповідальності і приховати сліди злочину, зловмисник скинув труп в підвальне приміщення, яке знаходиться під балконом квартири. Через 4 дні чоловік зателефонував на лінію «102» та повідомив працівникам поліції, що вбив свою співмешканку.

Правоохоронці, приїхавши на виклик, затримали чоловіка. Також був виявлений труп жінки в підвальному приміщенні.

Під час розгляду кримінального провадження чоловік вину не визнавав. Зловмисник вказав, що ударів по голові дружині не наносив, а лише штовхнув її, після чого ліг спати. Вже зранку виявив її мертвою. Труп сховав, оскільки перебував в стресовому стані та не знав, що робити.

Прокурором, на підставі зібраних доказів, спростовано версію обвинуваченого та доведено його вину в інкримінованому злочині.

Чоловіка засуджено до 9 років позбавлення волі.  

    

Прес-служба прокуратури
Полтавської області    

 

кількість переглядів: 2356