Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2018

За підтримання державного обвинувачення прокуратурою Полтавської області судитимуть 4 відповідальних осіб, які порушили правила безпеки під час виконання ремонтних робіт на одному з заводів у Шишацькому районі, внаслідок чого шістьом працівникам завдано тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості

Досудовим розслідуванням установлено, що під час виконання ремонтних робіт центрифуги на одному з заводів у Шишацькому районі заступник головного інженера (начальник зміни), апаратник центрифугування та слюсарі контрольно-вимірювальних приладів і автоматики, будучи особами, які зобов’язані дотримуватись правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, допустили витік залишків утфелю та конденсату з колектора, який при попаданні на застелений метал відбився від поверхні та потрапив на працівників підприємства.

 

Внаслідок цього шість робітників отримали опікові рани різного ступеню тяжкості: трьом працівникам заподіяно тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості, а решті -  легкі тілесні ушкодження.

 

Згідно висновку судової інженерно-технічної експертизи з охорони праці та безпеки життєдіяльності причиною настання нещасного випадку є виконання ремонтних робіт центрифуги в небезпечний спосіб, який суперечить вимогам нормативних документів з охорони праці. Невиконання заступником головного інженера, апаратником центрифугування та слюсарями контрольно-вимірювальних приладів і автоматики вимог нормативно-правових актів з охорони праці та документів знаходиться в причинному зв’язку з настанням групового нещасного випадку.

 

Прокуратурою затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно чотирьох працівників підприємства за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) КК України. 

 

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2338