Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2018

Прокуратурою Полтавської області у законний спосіб повідомлено про підозру екс-меру м. Полтава за несанкціоноване втручання в роботу інформаційної системи та протидії законній господарській діяльності Полтавської міської ради, що дестабілізує роботу ради у зимовий період (ФОТО)

У понеділок, 10 грудня, за законної позиції прокуратури Полтавської області повідомлено про підозру колишньому міському голові Полтавської міської ради у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності юридичної особи – Полтавської міської ради) та за  ч. 3 ст. 27 ч.1 ст. 361(організація несанкціонованого втручання в роботу інформаційної системи) КК України.

 

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що рішенням сесії Полтавської міської ради від 14.09.2018 припинено повноваження Полтавського міського голови, про що  внесено зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

 

Водночас, невстановлені особи спільно з колишнім міським головою у листопаді поточного року, з раніше викраденого ключа державного реєстратора Красноградської РДА Харківської області,  за начебто заявою неіснуючої особи, безпідставно втрутилися до Реєстру, визначивши Полтавським міським головою раніше звільненого керівника. На усунення цих незаконних дій з Реєстром реєстратором визначеного легітимного керівника Полтавської міської ради - Шамоту О.С.

 

У подальшому, екс-очільник Полтавської міської ради, усвідомлюючи, що реєстраційні дії здійснені на підставі відповідних рішень Полтавської міської ради є законними, доводячи свій злочинний умисел до кінця, звернувся до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України зі скаргою щодо скасування вказаних реєстраційних дій.

 

Згодом, на початку грудня поточного року невстановленими особами з використанням ключа державного реєстратора Київської області, без його згоди, внесено зміни до Реєстру, якими визначено Полтавським міським головою колишнього керівника вказаного органу. 

 

Вказані незаконні дії дестабілізують роботу ради у зимовий період.  

 

Прокуратура Полтавської області, принципово реагуючи на незаконні дії колишнього очільника міста, повідомила останньому про підозру.

 

Довідково: відповідальність за вказані злочини передбачена у вигляді позбавлення волі до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 2 років.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 3146