Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2018

Прокуратурою Полтавської області звільнено особу з місць несвободи та розпочато досудове розслідування стосовно співробітників виправної установи та ІТТ, які незаконно позбавили волі останнього без набрання вироку суду законної сили

Установлено, що оперуповноваженим ВКП Кременчуцького ВП ГУНП в Полтавській області з метою виконання вироку Автозаводського районного суду м. Кременчука, яким засуджено особу до 4 років 3 місяців позбавлення волі, затримано останнього та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

 

При цьому уповноважена особа не пересвідчилась у наявності підстав для обмеження свободи вищевказаного громадянина та не перевірила факт набрання судовим рішенням законної сили та передчасно здійснила заходи до позбавлення волі особи.

 

Таким чином, зазначеного громадянина, всупереч вимогам чинного законодавства та Конституції України, незаконно позбавлено волі. Того ж дня, за втручання органів прокуратури чоловіка звільнено з-під варти.

 

На  усунення виявлених порушень, причин та умов, що їм сприяють,  прокуратурою області внесено вказівку начальнику ГУ НП в Полтавській області.

 

Крім цього, за вказаним фактом прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) та за ч. 1 ст. 371 (завідомо  незаконне тримання під вартою) КК України.   

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2772