Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути до державної власності 440 га землі та стягнути з фермерського господарства збитки у сумі понад 1 млн грн

Установлено, що у 2014 році на підставі наказу Головного управління Держземагентства в Полтавській області громадянину в довгострокову оренду терміном на 49 років надано земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 440 га для ведення фермерського господарства у Семенівському районі. Річна орендна плата за користування вказаною земельною ділянкою становила 4 відсотки від її нормативної грошової оцінки.

 

У подальшому, наказом ГУ Держгеокадастру в області зобов’язано громадянина протягом 12 місяців розробити та затвердити технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель та після цього внести зміни до договору оренди землі.

 

Втім, з’ясовано, що на даний час зміни до договору оренди землі не внесено.

 

Внаслідок не виконання умов договору про перегляд розміру орендної плати, шкода завдана державі становить понад 1 млн грн.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Полтавської області звернулась до суду з позовною заявою розірвати договір оренди землі, укладений між громадянином та ГУ Держземагентства в області, повернути державі 440 га землі та стягнути з фермерського господарства збитки (упущену вигоду) у сумі понад 1 млн гривень.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2982