Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2019

Прокуратурою Полтавської області виявлено ряд порушень під час комплексної перевірки додержання прав та інтересів дітей у ДУ «Кременчуцька виховна колонія»

Кременчуцькою місцевою прокуратурою спільно з відділом ювенальної юстиції прокуратури Полтавської області проведено комплексну перевірку додержання прав та інтересів неповнолітніх у Державній установі «Кременчуцька виховна колонія» Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.
 
До перевірки були залучені спеціалісти Держпродспоживслужби, охорони здоров’я, Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Полтавській області, Держпраці, Державної служби з надзвичайних ситуацій, департаменту освіти, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
 
У ході перевірки виявлено ряд порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства України щодо режиму утримання вихованців, їх матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення, умов праці на виробництві та протипожежної безпеки.
 
Одночасно, встановлено, що у деяких вихованців Установи відсутні дипломи про отримання професійно-технічної освіти.
 
За результатами проведеної перевірки начальнику Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України внесено вказівку про усунення вказаних порушень.
 
Загалом, протягом 2018 року Кременчуцькою місцевою прокуратурою за результатами проведених перевірок Державної установи «Кременчуцька виховна колонія» внесено 5 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 службові особи.
 
 
Прес-служба
прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 2692