Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2019

Прокуратурою Полтавської області скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього директора державного підприємства, діями якого заподіяно шкоду довкіллю на суму майже 100 000 грн

Органами прокуратури Полтавської області під час проведення перевірки додержання вимог кримінально-виконавчого та іншого законодавства в діяльності державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство Держаної кримінально-виконавчої служби № 9» щодо дотримання прав засуджених, виявлено порушення вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Внаслідок незадовільної господарської діяльності вказаного державного підприємства та порушення спеціальних правил використання земель, спричинено забруднення земель відходами життєдіяльності тварин, які небезпечні для навколишнього природного середовища, здійснюють загрозу для здоров’я людей та небезпеку для довкілля, чим спричинено матеріальну шкоду державі у сумі  майже 100 000  грн. 

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області повідомлено про підозру  виконуючому обов’язки директора ДП «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№9)» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 239 (забруднення земель відходами, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля) КК України.

Під час досудового розслідування стороною завдана шкода сплачена у повному обсязі.  

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні закінчено та обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу у розмірі до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба
прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 2243