Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2019

Прокуратурою Полтавської області скеровано обвинувальний акт стосовно раніше судимого за умисне вбивство чоловіка, який після вживання алкогольних напоїв, під час сварки із товаришем, вбив останнього

Під час досудового розслідування встановлено, що у жовтні минулого року, раніше неодноразово судимий, у тому числі за вчинення умисного вбивства, 63-річний чоловік, перебував в гостях у свого знайомого.

Під час вживання алкогольних напоїв між чоловіками виникла сварка, під час якої рецидивіст схопив кухонний ніж, який лежав поряд на столі, та наніс ним удар у ліву частину грудної клітини потерпілого, спричинивши колото-різане поранення з пошкодженням серця,  внаслідок чого потерпілий помер на місці.
 
За процесуального керівництва прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.13 ч.2 ст. 115 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у вказаному провадженні закінчено та обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.
 
Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 15 років або довічне позбавлення волі.
 
 
Прес-служба
прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 2483