Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2019

За принципової позиції прокуратури Полтавської області залишено без змін вирок суду, яким засуджено до 12 років позбавлення волі чоловіка, який у стані алкогольного сп’яніння, облив бензином та підпалив свою співмешканку, що перебувала на 8 місяці вагітності

За принципової позиції органів прокуратури Полтавської області апеляційним судом залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п.п. 2,4, ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності, вчинене з особливою жорстокістю) КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років.

 

У квітні минулого року, 28-річний неодноразово судимий чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, після сварки зі своєю співмешканкою, яка перебувала на 8 місяці вагітності, схопив пляшку в якій знаходився бензин та облив ним потерпілу і підпалив.

 

Жінці вдалося самостійно загасити полум’я, проте вона зазнала тяжких тілесних ушкоджень. Відповідно до висновку комісійної судово-медичної експертизи потерпіла отримала опіки м’яких тканей обличчя, шиї, тулубу, верхніх кінцівок загальною площею 22%. Отримані тілесні ушкодження призвели до передчасних пологів.

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2843