Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2019

Прокуратурою Полтавської області забезпечено реальне виконання рішення суду щодо повернення до державної власності сховища цивільної оборони площею майже 1000 м²

Установлено, що в 2005 році Головним управлінням з питань житлово-комунального обслуговування населення на підставі рішення виконавчого комітету Ленінської районної у м. Полтави ради видано Відкритому акціонерному товариству «Тепловозоремонтний завод» свідоцтво про право власності на нерухоме майно, в тому числі, і на сховище цивільної оборони площею майже 1000 м² вартістю 270 тисяч гривень.

 

Відповідно до Закону України «Про приватизацію державного майна» приватизації не підлягають сховища цивільної оборони.

 

Таким чином, Головне управління з питань житлово-комунального обслуговування населення всупереч нормам закону оформило свідоцтво про право власності на вказаний об’єкт. Також незаконним є рішення виконкому Ленінської районної у м. Полтави ради на підставі якого і було видано свідоцтво про право власності.

 

Внаслідок зазначених протиправних дій відчужено об’єкт державної власності на користь ВАТ «Тепловозоремонтний завод».

 

За позовом прокуратури Полтавської області судом визнано недійсним та скасовано рішення виконкому Ленінської районної у місті Полтави ради та свідоцтво про право приватної власності  в частині оформлення права власності на об’єкт цивільної оборони. 

 

Також суд визнав право власності на сховище за державою в особі  Регіонального відділення Фонду держмайна України.

 

На даний час проведено реєстрацію права власності вказаного сховища за державою.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2805