Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає зобов’язати громадянина повернути до державної власності 305 га земель, які він отримав на пільгових умовах для ведення фермерського господарства, проте останнє так і не створив, а землі використовували підконтрольні йому підприємства

Головним управлінням Держгеокадастру у Полтавській області протягом 2014-2016 років надано в оренду громадянину для ведення фермерського господарства 23 земельні ділянки загальною площею 305 га, які знаходяться за межами населених пунктів Полтавського району.

 

Після отримання земельних ділянок вказана особа всупереч вимог Закону України «Про фермерське господарство» не створила фермерське господарство, а без створення юридичної особи не мала можливості залучати працю найманих працівників.

 

Поряд із цим, громадянин є засновником та керівником низки підприємств, основним видом діяльності яких є виробництво сільськогосподарської продукції.  Таким чином, отримавши земельні ділянки на пільгових умовах для ведення фермерського господарства, особа не мала наміру здійснювати фермерську діяльність, а землі використовували підконтрольні йому підприємства.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Полтавської області звернулась до суду з позовними вимогами визнати незаконними та скасувати  накази ГУ Держгеокадастру у Полтавській області та визнати недійсними договори оренди землі загальною площею 305 га.

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2581