Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2019

Прокуратурою Полтавської області затверджено обвинувальний акт стосовно організованої групи вимагачів з м. Гадяч, які залякуючи потерпілих неіснуючими боргами та фізичною розправою, заволоділи коштами останніх на загальну суму майже 35 тисяч гривень

Прокуратурою Полтавської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні  відносно 3 осіб за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою) КК України та ч.3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом з погрозою застосування насильства) КК України.

 

Організована злочинна група діяла протягом 2017 – 2018 років на території м. Гадяч. Зловмисники, вигадуючи борги, систематично вимагали грошові кошти у місцевих мешканців.

 

Окрім цього, правопорушникам стало відомо, що одним із потерпілих придбано автомобіль. Погрожуючи фізичною розправою, а також знищенням автомобіля, члени ОЗГ почали вимагати у господаря автівки грошові кошти у сумі 1200 доларів США. Враховуючи, що у потерпілого не було вказаних коштів, зловмисники забрали в нього автомобіль, як гарантію того, що гроші будуть сплачені.

 

Органами досудового розслідування вказаній групі інкриміновано скоєння 6 епізодів злочинної діяльності.

 

Вимагачі встигли заволодіти коштами громадян на загальну суму майже 35 тисяч гривень.

 

Відносно всіх членів ОЗГ обрано та продовжено запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

 

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2729