Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2019

За наполегливої позиції прокуратури Полтавської області зловмисника, який на території ландшафтного заказника місцевого значення «Зачепилівський» здійснив незаконну порубку дерев сосна притягнуто до кримінальної відповідальності

Установлено, що наприкінці січня минулого року, місцевий житель, за допомогою дворучної металевої пили здійснив незаконну порубку 13 дерев породи сосна на території ландшафтного заказника місцевого значення «Зачепилівський», який є територією природно-заповідного фонду та перебуває у користуванні Новосанжарського лісового господарства.

Завдяки виявленню правоохоронними органами вказаної протиправної діяльності вдалось запобігти ще більшому знищенню дерев на території Новосанжарського лісового господарства, що в свою чергу впливає на збереження природної різноманітності  ландшафту, генофонду тваринного і рослинного  світу.

Своїми незаконними діями зловмисник завдав матеріальної шкоди Новосанжарському лісовому господарству на суму понад 11 000 гривень.

За процесуального керівництва органів прокуратури Полтавської області чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246  (незаконна порубка лісу) КК України.

За наполегливої позиції процесуального керівника під час досудового розслідування збитки державі в особі Новосанжарського лісового господарства в сумі понад 11 000 грн відшкодовано повністю.

Вироком Новосанжарського районного суду правопорушника визнано винним у інкримінованому злочині та засуджено до 1 року позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.

 

Прес-служба
прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2349