Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2019

За підтримання публічного обвинувачення прокуратурою Полтавської області судитимуть службовця за розтрату бюджетних коштів у сумі понад чверть млн грн під час реконструкції котельні Гребінківського центру первинної медико-санітарної допомоги

Прокуратурою Полтавської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно службової особи за ч. 4 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем вчинене у великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) КК України.

Під час досудового розслідування кримінального провадження з’ясовано, що у грудні 2016 року, службова особа Гребінківського центру первинної медико-санітарної допомоги, внесла до акту приймання виконаних будівельних робіт відомості щодо фактично не виконаних робіт та наданих послуг. У подальшому, на підставі підроблених документів були перераховані бюджетні кошти за ремонтні роботи, які фактично не проводились.

Таким чином, здійснено розтрату бюджетних коштів під час проведення реконструкції котельні Гребінківського центру первинної медико-санітарної допомоги на загальну суму понад чверть млн гривень, що підтверджено висновками комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертиз.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.

 

Прес-служба
прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 2180