Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

За принципової позиції прокуратури Полтавської області неповнолітнього підозрюваного, який до смерті побив хлопця на території одного з ринку, взято під варту без права внесення застави

Установлено, що в листопаді минулого року, 17-річний юнак, перебуваючи на території ринку «Алмазний», під час сварки із 22-річним хлопцем, почав наносити останньому численні удари по голові та тулубу. Потерпілий, від завданих тілесних ушкоджень, не приходячи до свідомості, помер у лікарні.

 

Зловмисник, який вчинив тяжкий злочин, переховувався від органів досудового розслідування понад 2 місяці.

 

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області неповнолітньому зловмиснику заочно повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) КК України.

 

Після встановлення місцезнаходження підозрюваного та його затримання, прокуратурою скеровано клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою. На підставі ухвали слідчого судді юнаку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 148 тисяч гривень.

 

Не погодившись з вказаним рішенням в частині можливості внесення застави, прокуратурою Полтавської області внесено апеляційну скаргу, яка Полтавським апеляційним судом задоволена у повному обсязі.

 

Досудове розслідування кримінального провадження триває.

 

Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2517