Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

Прокуратурою Полтавської області проведено перевірки додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення при виконанні уповноваженими органами з питань пробації адміністративних стягнень, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян

Так, за результатами проведеної перевірки встановлено суттєві порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення, Порядку виконання адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт, виправних робіт та суспільно корисних робіт, затвердженого наказом Міністерства юстиції України.

 

Залишаються не виконаними 13 постанов судів про накладення адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт, які понад півроку перебувають на виконанні у підрозділах пробації.

 

Також, виявлено факт незаконної зміни громадських робіт на штраф. На вказане незаконне рішення внесено апеляційну скаргу, яка перебуває на розгляді.

 

Органами прокуратури Полтавської області внесено 49 вказівок щодо додержання законодавства про адміністративні правопорушення під час застосування суспільно корисних робіт та щодо додержання законодавства про адміністративні правопорушення під час застосування громадських робіт, які перебувають на розгляді.

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2954