Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2019

Органи прокуратури Полтавської області вимагають зобов’язати громадянина повернути до комунальної власності майже 147 га земель, які він протиправно отримав на пільгових умовах для ведення фермерського господарства

Горішньоплавнівська міська рада у 2017 році надала в оренду громадянину для ведення фермерського господарства 6 земельних ділянок загальною площею майже 147  га, які розташовані на території міста.

 

Поряд із цим, вказана особа є засновником та керівником фермерського господарства створеного ще в 2010 році, та вже неодноразово отримувала на пільгових умовах для ведення фермерського господарства земельні ділянки протягом 2013-2014 років. 

 

У зв’язку з тим, що фізичною особою на момент отримання в оренду земельних ділянок вже було створено відповідне фермерське господарство, а тому всі земельні ділянки для фермерського господарства останній повинен був отримувати у користування відповідно до вимог ст.ст. 124, 134 Земельного кодексу України, ст.ст. 1, 7 Закону України «Про фермерське господарство», як юридична особа лише на конкурентних засадах – за результатами земельних торгів. 

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Полтавської області звернулась до суду з позовними вимогами визнати незаконним та скасувати рішення міської ради та визнати недійсним договір оренди землі загальною площею  майже 147 га.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2755