Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2019

Задоволено позовні вимоги прокуратури Полтавської області щодо стягнення із підприємства понад 800 000 грн за невиконання договірних зобов’язань

Органами прокуратури Полтавської області активно використовуються представницькі повноваження щодо додержання вимог бюджетного законодавства та законодавства у сфері державних закупівель.

 

Прокуратурою встановлено, що у 2016 році підприємство уклало договір підряду із Пришибською сільською радою Кременчуцького району предметом якого є капітальне будівництво водопостачання населених пунктів Пришибської сільради.

 

Відповідно до умов договору підприємству було перераховано попередню оплату у розмірі 1,5 млн грн на придбання будівельних матеріалів, які підприємство мало використати упродовж 3-х місячного терміну або повернути замовнику.

 

Однак, в порушення умов договору підприємством указані кошти використано лише частково, залишок невикористаної суми авансу у розмірі понад 770 000 грн замовнику не повернуто.

 

У зв’язку із виявленими порушеннями, прокуратура
Полтавської області звернулася до суду із позовом про стягнення невикористаної суми авансу, а також штрафних санкцій та пені на загальну суму понад 800 000 грн.

 

Позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі та стягнуто із підприємства кошти на вказану суму.

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2661