Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2019

Прокуратурою Полтавської області викрито факт службового підроблення службовими особами «Кременчуцької виправної колонії № 69» з метою приховування факту порушень законодавства про охорону праці, внаслідок чого засуджений отримав травми

Органами прокуратури Полтавської області, під час перевірки матеріалів розслідування нещасного випадку, який стався наприкінці грудня минулого року із засудженим на території підсобного господарства у державній установі «Кременчуцька виправна колонія № 69», встановлено, що з метою приховування факту порушень законодавства про охорону праці, службовими особами установи вчинено службове підроблення.

 

Так, один із засуджених під час виконання робіт у підсобному приміщенні через падіння покрівлі отримав закритий перелом ноги.

 

Зокрема, заступник начальника виправної установи з інтендантського та господарського забезпечення пояснив, що в день нещасного випадку він усно роз’яснив робітникам підсобного господарства змінне завдання, а потім виконував свої посадові обов’язки.

 

У подальшому, заступник начальника показав, що в той день, коли стався нещасний випадок на виробництві він не працював, до зони, що охороняється в ДУ «Кременчуцька виправна колонія (№ 69)» не заходив, письмових пояснень за фактом отримання травми засудженим не надавав, з матеріалами акту розслідування нещасного випадку не знайомився.

 

За вказаним фактом прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

 

Розпочато досудове розслідування.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2723