Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2019

Прокуратурою Полтавської області доведено вину депутата, який через розбіжності у політичних поглядах заснував ОЗГ, яка в подальшому до смерті побила депутата Миргородської міськради – обвинуваченому призначено максимальне покарання у виді 10 років позбавлення волі

За підтримання публічного обвинувачення прокуратурою Полтавської області судом визнано винним депутата Миргородської міської ради 7 скликання у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 28, ч.2 ст.121 (нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень потерпілому, що спричинили його смерть, в складі організованої злочинної групи), ч.2 ст. 185 (крадіжка) КК України та засуджено до максимального покарання у виді 10 років позбавлення волі.

 

Під час досудового розслідування встановлено, що вказаний депутат, у зв’язку із розбіжностями в політичних поглядах щодо соціально-економічного розвитку м. Миргород із іншим депутатом цієї ж ради, створив організовану злочинну групу для підготовки та вчинення тяжкого злочину проти життя і здоров’я останнього.  

 

До складу ОЗГ зловмисник залучив свого близького родича – особу, матеріали відносно якого виділені в окреме провадження у зв’язку із розшуком та чоловіка, який на даний час визнаний винним та засуджений вироком Миргородського міськрайонного суду від 06.03.2018 за ч.3 ст. 28, ч.2 ст.121 до 7 років позбавлення волі.

 

У липні 2017 року, члени ОЗГ чекали потерпілого, який повертався з роботи на велосипеді.  Побачивши чоловіка, обвинувачений вибіг на дорогу і збив потерпілого з велосипеду, надавши вказівку іншим співучасникам напасти на чоловіка.           

 

Зловмисники почали наносити численні удари по тілу потерпілого металевими предметами, руками, ногами в область голови, тулубу та кінцівках. Після отриманих тілесних ушкоджень у вигляді відкритої черепно-мозкової травми чоловік помер у лікарні.

 

Після нанесення тілесних ушкоджень потерпілому зловмисники заволоділи його особистими речами, які знаходились у рюкзаку, спричинивши останньому матеріального збитку на загальну суму 3700 грн.

 

Іншого члена ОЗГ 1990 року народження визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 122  (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, вчинене з метою залякування потерпілого та за попередньою змовою групою осіб) КК України та засуджено до 4 років 6 місяців позбавлення волі.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2524