Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає зобов’язати товариство повернути державі земельну ділянку площею понад 30 га, якою воно незаконно користується після закінчення терміну дії договору оренди

У 2012 між Пирятинською районною державною адміністрацію та сільськогосподарським підприємством укладено договір оренди земельної ділянки  загальною площею понад 30 га вартістю майже 4  млн грн та підписано акт приймання-передачі земельної ділянки.

 

Термін оренди земельної ділянки закінчився у січні 2018 року. Сільськогосподарське товариство не зверталося до Головного управління Держгеокадастуру у Полтавській області з клопотанням про поновлення дії договору оренди вказаної земельної ділянки, рішення про поновлення договору оренди землі не приймалося, а отже дія вказаного договору не продовжувалася.

 

Незважаючи на вказаний факт, орендар продовжував користуватись  земельною ділянкою без продовження строку дії договору, що грубо порушує норми чинного законодавства.

 

Зважаючи на виявлені порушення, органами прокуратури Полтавської області пред’явлено до суду позовну заяву з вимогою   зобов’язати сільськогосподарське товариство  повернути до державної власності  земельну ділянки  розміром понад 30 га вартістю майже 4  млн грн.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2507