Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2019

За реагування прокуратури Полтавської області з місць позбавлення волі звільнено особу, термін ув’язнення якої сплив ще у грудні минулого року

Органами прокуратури Полтавської області проведено перевірку в Державній установі «Полтавська виправна колонія № 64». За наслідками перевірки виявлено засудженого, який відбував покарання після закінчення періоду рівного строку позбавлення волі, накладеного вироком суду.

Установлено, що дана особа відбувала покарання на підставі вироку суду Республіки Білорусь. Даний вирок суду приведений у відповідність до вимог законодавства України.

Водночас, у листопаді 2018 року вищевказане судове рішення переглянуто Верховним Судом Республіки Білорусь,  засудженому зменшено строк покарання.

Відповідно до вищевказаного рішення, строк покарання у виді позбавлення волі, який мав відбувати засуджений, закінчився ще у грудні 2018 року.

Міністерством юстиції України відповідно до вимог КПК України спрямовано повідомлення та прохання про звільнення засудженого, яке проігноровано. Представники адміністрації виправної колонії не вжили заходів щодо звільнення даного громадянина, який відбув термін визначеного вироком суду покарання.

Прокуратурою внесено вказівку в порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» з вимогою про негайне звільнення даної особи. Цього ж дня вказівку виконано, засудженого звільнено з виправної установи.

Вирішується питання про відповідальність винних осіб.

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2362