Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2019

За принципової позиції прокуратури Полтавської області скасовано право власності за фізичними особами на МАФи, які зведені ними без дозвільних документів

Установлено, що в червні 2017 року Октябрським районним судом м. Полтава на підставі ухвали визнано за фізичними особами право власності на реконструйовані ними без дозвільних документів у нерухоме майно торгові кіоски.

 

Враховуючи, що винесена судом ухвала стосується прав не залучених до участі у справі осіб – Полтавської міської ради та Державної архітектурно-будівельної інспекції України, з метою захисту інтересів держави, прокуратурою Полтавської області внесено апеляційну скаргу з вимогою її скасування.

 

Апеляційний суд погодився із доводами прокурора про те, що районний суд під час розгляду справи не встановив на підставі яких документів фізичні особи здійснили будівництво МАФів, також не з’ясував чи є у них право власності або користування на земельні ділянки, на яких розміщено торгові павільйони та чи надано їх саме для розміщення капітальних споруд.

 

Таким чином, апеляційну скаргу прокуратури задоволено, незаконну ухвалу Октябрського районного суду - скасовано.

 

Прокуратура Полтавської області і надалі буде принципово реагувати на такі факти порушення інтересів держави та вимог чинного законодавства України під час розгляду судами справ щодо узаконення капітальних споруд.       

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2613