Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2019

За підтримання публічного обвинувачення прокуратурою Полтавської області судитимуть працівника одного з підприємств Шишацького району, порушення правил безпеки якого призвело до спричинення тілесних ушкоджень іншому робітнику заводу

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час виконання робіт на одному з заводів у Шишацькому районі майстер бурякопереробного цеху, будучи особою, яка зобов’язана дотримуватись правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, допустив порушення вимог правил з охорони праці, що призвело до падіння слюсара-ремонтника з висоти 4 метрів у монтажний отвір. Внаслідок цього вказаний робітник отримав тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.

Згідно висновку комісійної судової інженерно-технічної експертизи у галузі охорони праці та безпеки життєдіяльності дії вказаного майстра не відповідали вимогам правил охорони праці під час виконання робіт на висоті щодо створення безпечних умов на робочих місцях у відповідності до вимог нормативно-технічних документів з питань охорони праці та з технічної точки зору, перебувають у причинному зв’язку з настанням нещасного випадку.

Прокуратурою Полтавської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно працівника підприємства за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, що заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого) КК України. 

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2590