Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2019

Прокуратура Полтавської області звернулась з позовом щодо повернення до державної власності земельної ділянки площею 20,5 га, яка незаконно надана в оренду сільськогосподарському товариству

У 2012 році рішенням однієї з сільських рад Пирятинського району сільськогосподарському товариству надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 20,5 га вартістю майже 2,5 млн грн для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

 

В подальшому рішенням сесії затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та укладено договір оренди землі. У 2017 році рішенням сесії сільської ради продовжено термін оренди земельної ділянки до 2024 року.

 

Втім, встановлено, що вказані рішення сільради прийняті всупереч вимог статей 124 та 134 Земельного кодексу України, тобто без проведення земельних торгів. Також з’ясовано, що укладення спірного договору було здійснено без дотримання наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Порядку ведення агрохімічного паспорта поля, земельної ділянки».

 

Крім цього, сума,  вказана в договорі оренди землі від розміру якої сплачується  орендна плата, є майже в 10 разів нижчою від реальної нормативно грошової оцінки земельної ділянки, що призводить до недоотримання значних коштів бюджетом органу місцевого самоврядування.

 

Прокуратура Полтавської області звернулась до суду з позовною заявою щодо визнання незаконними рішень сесії сільської ради, визнання недійсним договору оренди землі, додаткової угоди до нього  та повернення земельної ділянки  площею 20,5 га вартістю майже 2,5 млн грн територіальній громаді.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 3002