Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2019

Прокуратурою Полтавської області пред’явлено позовну заяву з вимогою повернути державі земельну ділянку площею понад 10 га, якою незаконно користується юридична особа на праві постійного користування

Прокуратурою Полтавської області під час здійснення досудового розслідування кримінального провадження за ст. 356 (самоправство) КК України установлено, що приватна юридична особа використовує земельну ділянку площею понад 10 га вартістю понад 300 тисяч гривень згідно державного акту на право постійного користування на території Полтавського району.

 

Поряд із цим, вказані землі рекреаційного призначення виділені для розміщення дитячого оздоровчо-спортивного табору, але знаходиться у занедбаному стані та не використовується  за призначенням протягом тривалого часу.

 

Наведене свідчить про порушення вимог ст. 96 Земельного кодексу України та ст. 1 Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель».

 

Також слід зазначити, що в силу приписів ст. 92 Земельного кодексу України приватні особи не є суб’єктами постійного землекористування на безоплатній основі.

 

Окрім зазначеного, вказаний суб’єкт господарювання згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань перебуває в стані припинення та систематично не сплачує земельний податок.

 

Зазначені факти у відповідності до ст. 141 Земельного кодексу України є підставами для примусового припинення права постійного користування земельною ділянкою у судовому порядку.

 

З метою усунення виявлених порушень, прокуратурою Полтавської області внесено позовну заяву до суду. На даний час провадження у справі відкрито.

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2282