Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2019

Прокуратурою Полтавської області затверджено та скеровано обвинувальний акт стосовно директора підприємства, який під час виконання ремонтних робіт у школах Глобинського району завищив обсяги виконаних робіт, чим завдав державі збитків на суму майже 260 тисяч гривень

Прокуратурою Полтавської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 3, 4 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно у великому розмірі), ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.2 ст.15, ч.4 ст.191 (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинений у великому розмірі), ч.1 ст.172 (грубе порушення законодавства про працю), ч.1 ст.367 (службова недбалість) КК України.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що в 2017 році, між відділом освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради та директором приватного підприємства укладено 2 договори на виконання робіт із капітального ремонту приміщення Глобинської та Пирогівської ЗОШ І-ІІІ.

 

Згідно вказаних договорів підряду складено акти приймання виконаних будівельних робіт. На підставі акту приймання виконаних робіт та довідок про вартість виконаних будівельних робіт відділом освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради здійснено оплату на рахунок підприємства.

 

Втім, з’ясовано, що директор приватного підприємства включив до актів виконаних будівельних робіт завідомо недостовірні відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт, а в подальшому подав їх для оплати за рахунок бюджетних коштів, внаслідок чого незаконно заволодів бюджетними коштами на загальну суму майже 260 тисяч гривень.

 

У подальшому, тендерним комітетом Глобинської центральної районної лікарні подано оголошення про проведення відкритих торгів на закупівлю робіт із реконструкції даху хірургічного корпусу, переможцем якого стало вказане приватне підприємство із найбільш економічно вигідною пропозицією. Між Глобинською ЦРЛ та підприємством укладено договір на виконання робіт.

 

Службовець, маючи на меті протиправне заволодіння бюджетними коштами,  за аналогічною схемою, до акту приймання виконаних робіт вніс недостовірні відомості, які не відповідають фактично проведеним роботам, а обсяги по окремим видам робіт перевищують фактичні.

 

Завдяки пильності адміністрації лікарні попереджено незаконне вибуття бюджетних коштів на суму майже 210 тисяч гривень.

 

Разом із цим, під час проведення будівельних робіт по реконструкції даху хірургічного відділення Глобинської ЦРЛ, в зв’язку із невжиттям заходів до збереження будівлі, через потрапляння атмосферних опадів відбулося псування хірургічного корпусу Глобинської ЦРЛ, внаслідок чого державі спричинено збитки у сумі 178 тисяч гривень.

 

Крім цього, директором приватного підприємства до довідки про наявність працівників відповідної кваліфікації та матеріально-технічної бази включено завідомо недостовірні відомості.

 

Також службовцем офіційно не працевлаштовано робітника, що є грубим порушенням законодавства про працю.

 

З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків на рахунки підприємства та майно обвинуваченого (житлову квартиру) накладено арешт.

 

Зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 3446