Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2019

За позовними вимогами прокуратури Полтавської області до державної власності реально повернуто 55 га землі

Прокуратурою Полтавської області встановлено, що між Головним управлінням Держгеокадастру у Полтавській області та громадянином укладено договір оренди землі загальною площею 55 га для ведення фермерського господарства, яка знаходиться за межами населених пунктів на території Купєватівської сільської ради Глобинського району.

 

Вказаний договір укладено з порушенням вимог ст. 7 Закону України «Про фермерське господарство» та ст.ст. 123, 124, 134 Земельного кодексу України, а саме без проведення передбачених законом земельних торгів.

 

З метою захисту інтересів держави, прокуратурою скеровано до суду позовну заяву з вимогами про визнання незаконними та скасування наказів ГУ Держгеокадастру у Полтавській області, визнання недійсним договору оренди землі та скасування його державної реєстрації. Однак, рішенням Глобинського районного суду у задоволенні позову відмовлено.

 

Не погоджуючись з прийнятим рішенням, прокуратурою Полтавської області оскаржено його в апеляційному порядку. Апеляційну скаргу прокуратури задоволено у повному обсязі, рішення суду першої інстанції скасовано. 

Зазначене рішення суду реально виконано шляхом внесення запису до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про скасування реєстрації права оренди земельної ділянки.

 

Таким чином, за принципової позиції прокуратури Полтавської області державі повернуто 55 га землі.

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 3042