Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2019

Прокуратурою Полтавської області під час проведення перевірки стану дотримання законодавства про охорону здоров’я при наданні засудженим медичного обслуговування у державній установі «Кременчуцька виправна колонія (№69)» виявлено суттєві порушення законодавства

Органами прокуратури Полтавської області під час проведення перевірки стану дотримання законодавства про охорону здоров’я при наданні медичного обслуговування засудженим у державній установі «Кременчуцька виправна колонія (№69)» виявлено суттєві порушення законодавства про охорону здоров’я, що негативно впливають на стан медико-санітарного забезпечення та умови тримання засуджених до позбавлення волі.

 

Засудженим не проводяться всі необхідні обстеження при профілактичному огляді. Через нестачу медичних кадрів засуджені позбавлені можливості звернутись до медичного працівника цілодобово, як того вимагає законодавство.

 

Фельдшерами не здійснюється контроль приймання лікарських засобів, що може призвести до тяжких наслідків.

 

Медичні відходи, а саме: шприци, ампули використовуються з порушеннями та не утилізуються вчасно після використання, що створює загрозу поширення епідеміологічних хвороб.

 

Через відсутність кадрового забезпечення не здійснюється контроль за якістю лікарських засобів, порядку приймання та видачі. Внаслідок чого, під час перевірки в маніпуляційному кабінеті виявлено 4 герметичні ємності лікарського засобу, термін придатності якого закінчився у червні 2018 року.

 

Також при перевірці встановлено, що в медичній частині № 69 філії ДУ «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Полтавській області дозвільні документи на здійснення медичної практики відсутні.

 

За вказаними порушеннями внесено вказівку, яка перебуває на розгляді.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2640