Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2019

Прокуратурою Полтавської області попереджено незаконну заміну особі невідбутого адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт на адміністративний арешт

Проведеною прокуратурою Полтавської області перевіркою у Хорольському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області виявлено факт незаконної заміни невідбутого адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт на адміністративний арешт.

У липні 2018 року на виконання до Хорольського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в Полтавській області надійшла постанова районного суду стосовно мешканця Хорольського району про притягнення останнього до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та покладення на нього адміністративного стягнення у вигляді 40 годин громадських робіт.

У зв’язку з ухиленням правопорушника від відбування громадських робіт органом пробації направлено до районного суду подання про заміну невідбутої частини адміністративного стягнення у виді громадських робіт на адміністративний арешт.

За наслідками розгляду подання районним судом винесеною постанову, якою замінено адміністративне стягнення у виді невідбутих 28 годин громадських робіт на 5 діб адміністративного арешту.

При цьому судом не враховано, що відповідно до вимог ст. 321-4 КУпАП, заміна громадських робіт штрафом застосовується за умови, що санкція статті, за якою на порушника накладено адміністративне стягнення, передбачає можливість застосування штрафу, а адміністративним арештом за умови, що санкція статті, за якою на порушника накладено адміністративне стягнення, не передбачає можливості застосування штрафу.

Санкцією ч.2 ст.173-2 КУпАП передбачено можливість застосування до правопорушника адміністративного стягнення у вигляді штрафу, громадських робіт або адміністративного арешту.

З метою запобігання та упередження незаконного обмеження волі особи прокуратурою Полтавської області до Полтавського апеляційного суду подано апеляційну скаргу на постанову районного з вимогою заміни правопорушнику адміністративного стягнення з невідбутих громадських робіт на штраф.

Апеляційну скаргу прокуратури задоволено у повній мірі. Постанову районного суду Полтавської змінено, правопорушнику замінено адміністративне стягнення у виді невідбутих 28 годин громадських робіт на штраф в розмірі семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Постанова Полтавського апеляційного суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

 

Прес-служба
прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2397