Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2019

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області затримано та повідомлено про підозру чоловікам, які за попередньою змовою вчинили розбійний напад на потерпілого ледь не вбивши останнього (ФОТО)

Установлено, що на початку березня поточного року, двоє чоловіків дізнались про те, що потерпілий займається бізнесом і має при собі грошові кошти та ювелірні вироби. За попередньою змовою чоловіки вирішили здійснити розбійний напад на бізнесмена та заволодіти його майном. З цією метою зловмисники відстежили маршрути пересування та перебування потерпілого.

У подальшому, озброївшись молотком та кастетом, розбійники запропонували знайомому за грошову винагороду у сумі 1000 грн відвезти їх на автомобілі до місця проживання чоловіка.

Дочекавшись бізнесмена зловмисники підбігли до нього та почали неодноразово наносити удари по голові. Внаслідок побиття 25-річний потерпілий отримав черепно-мозкову травму, перелом склепіння черепу з обох сторін, з переходом на основу черепа, забій головного мозку тяжкого ступеню.

Після вчинення розбійного нападу чоловіки заволоділи майном останнього на загальну суму 70 тисяч гривень та на автівці, яка їх чекала, залишили місце вчинення злочину.

Завдяки злагодженим діям правоохоронних органів зловмисників затримано.

 

    

 

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області двом чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень,  передбачених ч. 2 ст. 15 п.п.6,12 ч.2 ст. 115, ч.4 ст. 187 (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із закінченим замахом на вбивство) КК України.

Прокуратурою скеровано клопотання до суду щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 15 років.

Іншому чоловіку, який за грошову винагороду на автівці відвіз підозрюваних до місця проживання потерпілого, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 396 (приховування злочину) КК України. 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2696