Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2019

У прокуратурі Полтавської області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорили забезпечення законності та правопорядку під час виборчого процесу, а також стан протидії злочинності (ФОТО)

 

У четвер, 14 березня, під головуванням прокурора Полтавської області Дмитра Чібісова відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів щодо стану протидії злочинності, у тому числі її організованим формам, забезпечення законності та правопорядку під час виборчого процесу.

 

    

 

У заході взяли участь керівництво Національної поліції в області, служби безпеки, фіскальної служби, територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, начальник управління захисту економіки в Полтавській області, виконуючий обов’язки начальника управління відділу внутрішньої безпеки в Полтавській області ДВБ Нацполіції України, заступники прокурора області, керівники місцевих прокуратур та їх заступники, начальники територіальних відділів поліції та слідчих підрозділів.

 

Розпочинаючи нараду прокурор Полтавської області Дмитро Чібісов наголосив на необхідності діяти винятково в рамках закону під час проведення виборів Президента України: «Правоохоронні органи повинні мати єдину позицію щодо вжиття заходів під час виявлення правопорушень. Ми здатні забезпечити безпеку на території регіону та не допустити жодних провокацій, які спеціально робляться для країни агресора з метою дестабілізації ситуації в Україні. Для цього необхідно невідкладно реагувати на порушення виборчого законодавства, запобігати силовим штурмам та провокаціям, забезпечити громадську безпеку на місцях та максимально обєднати зусилля по викриттю та припиненню сепаратизму в регіоні».

 

Вказаний план заходів підтримали усі присутні, зокрема, начальник ГУНП в Полтавській області Андрій Замахін повідомив, що в день виборів Президента України органи поліції залучать спецпризначенців та нацгвардійців для охорони правопорядку. В свою чергу начальник УСБУ в Полтавській області Юрій Рахівський підкреслив, що ситуація контрольована і на даний час основним завданням є безпека держави, яку спільними зусиллями усіх правоохоронних органів здатні забезпечити.

 

Переходячи до другої частини наради щодо стану протидії злочинності, у тому числі її організованим формам, очільник відомства Дмитро Чібісов звернув увагу присутніх на тому, що головним завданням правоохоронців є забезпечення безпеки та невідворотність покарань. «Громадяни мають без остраху ходити по вулицям та чітко знати, що якщо особа вчинила злочин – вона неодмінно буде притягнута до відповідальності» - підсумував прокурор Полтавщини.

 

Поряд із цим, незважаючи на наявність низки позитивних змін у роботі правоохоронців за 2018 рік існують негативні тенденції, які є перешкодою у забезпеченні законності на Полтавщині.

 

Шляхи вирішення усунення перешкод у протидії злочинності обговорено під час координаційної наради.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 3166