Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2019

У прокуратурі Полтавської області проведено підсумкову нараду за результатами роботи у 2018 році (ФОТО)

У прокуратурі Полтавської області відбулась підсумкова нарада під головуванням прокурора Полтавської області Дмитра Чібісова, на якій обговорено результати діяльності органів прокуратури області у 2018 році та визначено завдання на наступний період.

 

    

 

У роботі наради взяли участь заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів регіональної прокуратури та їх заступники, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники.

Розпочинаючи нараду прокурор Полтавської області Дмитро Чібісов звернув увагу прокурорів на тому, що тільки самовідданість роботі, яка має ґрунтуватися на принципах законності та моралі, може давати високі результати.

«Ті прокурори, які формально ставляться до виконання своїх службових обовязків не здатні захистити права громадян та держави, а отже зміцнити законність в регіоні. Як приклад, неналежна координаційна діяльність керівника Кобеляцької місцевої прокуратури, системні порушення, низькі показники по напрямам прокурорської діяльності стали підставою для прийняття, за моїм поданням, Радою прокурорів рішення щодо звільнення з адміністративної посади зазначеного керівника. Це не припустимо, коли керівник місцевої прокуратури самоусувається від роботи» –  зауважив очільник відомства Дмитро Чібісов.

Поряд із цим керівник регіональної прокуратури відмітив позитивні напрацювання за минулий рік. Так, закріплено тенденцію останніх років до зниження рівня злочинності, у тому числі зменшення кількості тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, а також злочинів проти волі, честі та гідності особи, довкілля, громадської безпеки, безпеки руху і експлуатації транспорту.

У ході представницької діяльності на захист інтересів держави прокурорами суттєво активізовано стан представницької діяльності, пред’явлено позовних заяв на загальну суму понад 500 млн грн, задоволено судами на суму більше 450 млн грн. Попереджено вибуття із державної (комунальної) власності коштів та майна на суму 79 млн грн.  Реально повернуто чи попереджено незаконне виділення майже 2 тисяч га землі.

Як приклад, за позовом прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Концерну «Військторгсервіс» з незаконного користування повернуто державі нежитлове приміщення загальною площею  майже 2 тис. м2, вартістю 10 млн грн. Крім того, за позовом прокуратури області визнано право власності за державою в особі Кабінету Міністрів України на цілісний майновий комплекс Гребінківського елеватора загальною площею 19 тис. м² вартістю 101 млн грн, та цілісний майновий комплекс Пирятинського комбінату хлібопродуктів загальною площею 36 тис. м².

У сфері протидії адміністративній корупції кількість скерованих до суду протоколів зросла на 50%.

За належного реагування органів прокуратури звільнено 49 осіб, яких незаконно утримували у реабілітаційному центрі, що розташований у м. Полтава, під приводом лікування від наркозалежності. Розпочато кримінальне провадження за результатом перевірки чотирьох виправних колоній за фактом виявлених заборонених засобів. Останні оснащені гострими металевими шипами та колючим дротом і призначені для використання над засудженими.

Про здобутки на окремих напрямах діяльності, проблемні питання та бачення шляхів їх вирішення поінформували перший заступник, заступники прокурора області. Заслухано звіти керівників окремих підрозділів регіональної прокуратури, місцевих прокуратур.

Незважаючи на певні позитивні напрацювання, прокурор Полтавської області Дмитро Чібісов поставив вимогу значно покращити якість роботи на усіх напрямах прокурорської діяльності та забезпечувати безпеку громади.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2771