Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2019

Прокуратурою Полтавської області під час проведення комплексної перевірки в державній установі «Машівська виправна колонія №9» виявлено чисельні порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства

Органами прокуратури Полтавської області проведено комплексну перевірку стану додержання прав та свобод засуджених, які відбувають покарання в державній установі «Машівська виправна колонія (№9)» Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

 

До перевірки залучались спеціалісти Держпродспоживслужби, закладів охорони здоров’я, Держпраці, Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також голова спостережної комісії Машівської РДА.

 

Під час перевірки виявлено чисельні порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства в частині роздільного тримання засуджених, перешкоджання потрапляння до охоронюваної житлової зони заборонених до використання в установі предметів, вимог законодавства про працю під час оплати праці засуджених, а також надання вихідних днів тощо.

 

Крім цього, особлива увага зверталась на стан утримання приміщення протирадіаційного укриття, що знаходиться на території установи. У ході перевірки встановлено порушення вимог ст. 32 Кодексу цивільного захисту України.

 

З метою усунення вказаних порушень на адресу начальника установи скеровано вказівку, що на даний час перебуває на розгляді.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 3049