Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2019

Органи прокуратури Полтавської області пред’явили позов з вимогою повернути у комунальну власність 40 га землі, яку незаконно обробляла особа

Розпорядженням голови Шишацької РДА у 2016 одному із підприємців затверджено технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки площею 40,3 га та передано йому в користування, як таку, що розташована за межами населеного пункту на території Пришибської сільської ради із нерозподілених земельних часток (паїв) колишнього колективного сільськогосподарського підприємства «Перемога».

 

У подальшому, підприємець передав вказану земельну ділянку в суборенду для обробітку іншому підприємству.

 

Прокуратурою встановлено, що рішенням Пришибської сільської ради від 2000 року сільськогосподарські угіддя, які підлягали паюванню, у тому числі і багаторічні насадження площею 40,3 га виключено із земель, що підлягають поділу виходячи з їх незначних розмірів.

 

Отже, земельна ділянка не являється нерозподіленою (невитребуваною), а розпорядження голови Шишацької РДА прийняті з порушенням чинного земельного законодавства.

 

На підставі наказу Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області від червня 2018 року спірна земельна ділянка передана Шишацькій селищній об’єднаній територіальній громаді у комунальну власність, хоча власник не може в повній мірі як користуватися так і розпоряджатися своїм майном.

 

З метою захисту інтересів держави прокуратура  звернулась до суду з позовною заявою про визнання незаконним та скасування розпорядження голови Шишацької РДА, визнання недійсним договору оренди та договору суборенди земельної ділянки та повернення земельної ділянки вартістю понад 1 млн грн у комунальну власність.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2300