Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2019

За позовом прокуратури Полтавської області суд визнав незаконним відчуження у приватну власність майнового комплексу Кременчуцького комбінату хлібопродуктів

У 2016 році приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу прийняв рішення про реєстрацію права приватної власності філії «Кременчуцький комбінат хлібопродуктів» ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» загальною площею 21 тис. м² на нежитлові будівлі та споруди місцевого комбінату хлібопродуктів та вніс запис про право приватної власності на це нерухоме майно. Як результат, хлібоприймальне підприємство перейшло у власність приватної структури. При цьому зміна форми власності відбулася без правових підстав.

 

Зазначені рішення та запис про право власності прийняті за відсутності документів, що підтверджують зміну форми власності вказаного цілісного майнового комплексу з державної на приватну.

Відповідно до Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» від 07.07.1999 року Кременчуцький комбінат хлібопродуктів не підлягає приватизації, а у переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані, зазначене підприємство відсутнє. Таким чином, майно вказаного підприємства не могло бути приватизоване або корпоратизоване чи включене до статутного фонду.

 

Прокуратура Полтавської області звернулась до суду з позовними вимогами визнати незаконним відчуження у приватну власність майнового комплексу філії ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Кременчуцький комбінат хлібопродуктів», які судом задоволені у повному обсязі.

 

Таким чином, завдяки вжитим заходам органів прокуратури державі з незаконної приватної власності повернуто Кременчуцький комбінат хлібопродуктів.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2638