Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2019

За позовом прокуратури Полтавської області у державну власність повернуто цілісний майновий комплекс Лубенського насіннєобробного заводу вартістю майже 165 млн грн

У 2011 році виконавчий комітет Засульської сільської ради надав у приватну власність філії публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Лубенський насіннєобробний завод» загальною площею 37 541 м² вартістю майже 165 млн гривень.

Таким чином, насіннєобробний завод перейшов у власність приватної структури. При цьому зміна форми власності відбулася без правових підстав.

Окрім цього, свідоцтво про право власності видано за відсутності документів, що підтверджують зміну форми власності зазначеного цілісного майнового комплексу з державної на приватну.

Відповідно до Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» Лубенський насіннєобробний завод не підлягає приватизації, а у переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані, зазначене підприємство відсутнє. Таким чином, майно підприємства не могло бути приватизоване або корпоратизоване чи включене до статутного фонду товариства.

 

З метою відновлення порушених інтересів держави, прокуратура Полтавської області звернулась з позовом до суду визнати незаконним відчуження у приватну власність Лубенський насіннєобробний завод, який судом задоволено у повному обсязі.

 

За наполегливої позиції прокуратури Полтавщини до державної власності повернуто цілісний майновий комплекс Лубенського насіннєобробного заводу вартістю майже 165 млн грн.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 1655