Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2019

За активної позиції прокуратури Полтавської області в державний бюджет стягнуто майже 4 млн. грн за незаконне використання земельної ділянки

Встановлено, що у період з 01.09.2011р. та по 26.06.2018р.,  одне із Товариств у м. Кременчуці використовувало земельну ділянку без правовстановлюючих документів, орендну плату за договором не сплачувало, хоча земельна ділянка використовувалась для розміщення об’єкту нерухомого майна,що призвело до неотримання Кременчуцькою міською радою Полтавської області доходу від орендної плати за землю, який остання отримала б у разі оформлення Товариством згідно вимог ст.ст. 125126 Земельного кодексу України правовстановлюючих документів на земельну ділянку.
 
Як вбачається із положень ст. 120 Земельного кодексу України, виникнення права власності на об'єкт нерухомості не є підставою для автоматичного виникнення права власності чи укладення (продовження, поновлення) договору оренди земельної ділянки.
 
Враховуючи викладене, на захист інтересів держави органи прокуратури Полтавської області звернулись з позовом до суду щодо відшкодування шкоди, завданої використанням земельної ділянки без правовстановлюючих документів в сумі майже 4 млн. грн., наприкінці березня 2019 року позов прокурора задоволено в повному обсязі.
 
 
Прес-служба
прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 2336