Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2019

Прокуратура Полтавської області скерувала обвинувальний акт стосовно чоловіка, який здійснив незаконну порубку 30 дерев, спричинивши державі збитки на майже 400 000 грн

Досудовим розслідуванням установлено, що в січні поточного року, чоловік, перебуваючи в одному з сіл Кременчуцького району, не маючи лісорубного квитка/ордера на здійснення лісорубних робіт, незаконно, використовуючи дві бензопили, які заздалегідь взяв із собою, здійснив порубку сироростучих дерев породи ясен в кількості - 27 штук, гледигія - 2 штуки та 1 в’язу.

 

Згідно висновку інженерно-екологічної та економічної експертизи зловмисник спричинив істотну шкоду довкіллю, оскільки внаслідок рубки дерев погіршилися якість захисних, ґрунтозахисних та водоохоронних властивостей лісу, що в подальшому, у разі вітроломів та вітровалів, може негативно вплинути на інші насадження та може призвести до прискорення ерозії родючих ґрунтів.

 

Окрім цього, внаслідок  незаконної порубки 30 дерев державі спричинено збитки у сумі майже 400 000 гривень.

 

Прокуратурою Полтавської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно чоловіка за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 (незаконна порубка лісу) КК України.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2917