Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2019

Прокуратурою Полтавської області вживаються заходи щодо повернення з незаконної оренди майже 10 га землі державної форми власності, яку Гадяцька РДА надала товариству, вийшовши за межі своїх повноважень

Органами прокуратури Полтавської області, під час  опрацювання інформації, у порядку представництва, щодо використання земельних ділянок на території Гадяцького району, встановлено факти порушення вимог земельного законодавства при використанні земель державної власності.

 

Так, встановлено, що в липні 2018 року Гадяцькою райдержадміністрацією прийнято розпорядження, яким передано сільськогосподарському товариству на 48 років земельну ділянку площею майже 10 га, яка розташована за межами населених пунктів на території Гадяцького району Полтавської області.

 

Прокуратурою з’ясовано, що вказана земельна ділянка не відноситься до земель, переданих у колективну власність і постійне користування, та не являється нерозподіленою (невитребуваною). Таким чином, Гадяцька РДА вийшла за межі наданих повноважень в галузі земельних відносин та в порушення вимог ст.ст. 17, 122 Земельного кодексу України розпорядилася землями державної форми власності.

 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратурою подано позовну заяву до суду з вимогою визнати незаконним розпорядження та недійсним договір оренди землі.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2755