Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2019

За принципової позиції та якісного процесуального керівництва прокуратури Полтавської області у стислі строки завершено досудове розслідування у резонансному кримінальному провадженні за фактом ДТП у центрі міста, внаслідок якої загинув 15-річний велосипедист

Прокуратура Полтавської області, як і обіцяла, об’єктивно та в стислі строки завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) КК України.

 

Нагадаємо, смертельна дорожньо-транспортна пригода сталась у листопаді минулого року біля Малої академії мистецтв. Водій автомобіля, відповідно до висновків експертиз, порушила правила дорожнього руху і здійснила наїзд на 15-річного велосипедиста. У подальшому, від отриманих травм хлопець помер.

 

Підслідність у вказаному кримінальному провадженні за прокуратурою Полтавської області визначена у лютому поточного року. Висновки комплексної  судової транспортно-трасологічної, автотехнічної та судово-медичної експертиз надійшли лише наприкінці квітня поточного року. Зокрема, на підставі отриманих висновків, здобуто докази вини винуватиці ДТП, що стало підставою для оголошення останній остаточної підозри.

 

Досудове розслідування кримінального провадження завершено 08.05.2019 року. На даний час відповідно до вимог ст. 290 КПК України сторони ознайомлюються з матеріалами кримінального провадження, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2611