Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2019

За результатами перевірки органами прокуратури Полтавської області у ДУ «Машівська виправна колонія», а також ДП «Сільськогосподарське підприємство ДКВС №9» розпочато кримінальне провадження з фактом невиплати понад 2 роки заробітної плати працівнику

За результатами перевірки, проведеної у порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» встановлено, що згідно наказу заступника начальника з виробництва-директора державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство ДКВС (№9)» до Відділу охорони, режиму та нагляду в Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України відряджено легковий автомобіль, що перебуває на балансі вищевказаного  підприємства разом із закріпленим за ним водієм.

 

Однак, вказаним наказом, всупереч вимог законодавства, не передбачено та не виплачувались відрядженому водієві підприємства понад 2 роки добові в межах сум, затверджених постановою Кабінету Міністрів України, а також грошовий авансовий платіж у межах суми, визначеної на оплату проїзду, найм житлового приміщення і добові витрати.

 

Крім того, під час перевірки з’ясовано, що вищевказаним наказом директора підприємства не передбачено порядок, а також суб’єкта заправки автомобіля пальним, періодичність проведення техогляду транспортного засобу, порядок відшкодування амортизаційних витрат у зв’язку із зносом вищевказаного автомобіля. Не встановлено за рахунок яких коштів здійснювалась заправка автомобіля пальним.

 

Органами прокуратури Полтавської області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат), ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2554