Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2019

Прокуратурою Полтавської області пред’явлено позов з вимогою стягнути з товариства майже 4 млн грн збитків за користування земельною ділянкою без правовстановлюючих документів

Установлено, що товариство на території міста Кременчука оформило право власності на нерухоме майно – нежитлові будівлі, але не оформило правовстановлюючі документи на земельну ділянку під зазначеними об’єктами.

 

При цьому, Кременчуцькою міською радою у 2012 році прийнято рішення про передачу товариству в оренду вказану земельну ділянку площею понад 35 000 м² строком на 15 років та зобов’язано укласти договір оренди землі.

 

Всупереч вимог законодавства та зобов’язань, встановлених Кременчуцькою міською радою, товариство не оформило в установленому законом порядку право користування земельною ділянкою.

 

Таким чином, внаслідок використання без правовстановлюючих документів земельної ділянки територіальній громаді завдано збитків на суму  майже 4 млн гривень.

 

У зв’язку із виявленими порушеннями прокуратурою пред’явлено позовну заяву в інтересах міської ради до товариства про стягнення вказаної суми до бюджету міста.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2670