Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2019

Прокуратура Полтавської області стоїть на захисті прав дітей та вживає відповідних заходів щодо належного оформлення документів на земельну ділянку, яку використовує дошкільний навчальний заклад

Прокуратурою в ході опрацювання інформації щодо використання земельних ділянок навчальними закладами Гадяцького району встановлено факт користування одним із дошкільних навчальних закладів земельною ділянкою комунальної власності без правовстановлюючих документів.

 

Так, в користуванні ДНЗ «Калинка» одного із сіл району перебуває земельна ділянка площею близько 0,3 га. Однак, відомості про вказану земельну ділянку в Державний земельний кадастр не внесено, кадастровий номер не присвоєно.

 

При цьому, на земельну ділянку, яку використовує дошкільний навчальний заклад, технічна документація із землеустрою не виготовлялася, рішення з приводу надання дозволу на оформлення технічної документації на земельну ділянку не приймалися.

 

З огляду на вказане, прокуратурою направлено до суду позов про зобов’язання органу місцевого самоврядування вжити заходів для оформлення права постійного користування земельною ділянкою, яку використовує дошкільний навчальний заклад «Калинка» для розміщення та обслуговування будівель і споруд дошкільного закладу.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2779