Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2019

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області повідомлено про підозру підприємцю, який самовільно зайняв земельну ділянку державної власності, яка надана у постійне користування навчальному закладу, і без дозвільних документів збудував на ній цілий комплекс споруд

Досудовим розслідуванням установлено, що у 2006 році між Хорольською районною державною адміністрацією та приватним підприємцем укладено договір оренди земельної ділянки державної власності несільськогосподарського призначення, що знаходиться на території Староаврамівської сільської ради. Вказана земельна ділянка розташована поблизу ставка та гідротехнічної споруди.

 

У період 2013-2017 років підприємець самовільно зайняв додаткову ділянку в межах прибережної захисної смуги водного об’єкту, який розташований на землях, наданих у постійне користування державному навчальному закладу для дослідних і навчальних цілей.

 

Крім того, підприємець, на зазначеній самовільно зайнятій ним земельній ділянці, здійснив самовільне будівництво будівель та споруд у прибережній захисній смузі водного об’єкту, а саме сауни, альтанки та інші капітальні будівлі. Таким чином, чоловік грубо порушив низку вимог Земельного та Водного кодексів та іншого законодавства України та завдав шкоди довкіллю.

 

За процесуального керівництва прокуратури підприємцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.ч. 2, 4 ст.197-1 Кримінального кодексу України.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2565