Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути до комунальної власності з незаконного володіння фермерського господарства майже 12 га землі

На підставі рішення Кременчуцької районної ради фізичній особі надана у постійне володіння земельна ділянка площею майже 12 га, яка розташована на території Гориславської сільської ради для ведення фермерського господарства.

 

У подальшому, вказана фізична особа створила фермерське господарство і користувалася земельною ділянкою. У 2017 році засновник фермерського господарства помирає, однак землями фермерське господарство продовжило користуватись.

 

Чинним земельним законодавством України не врегульовано відносини щодо переходу (припинення) спадкування права постійного користування, наданого громадянину та посвідченого Державним актом. При таких обставинах, земельна ділянка, яка була надана у постійне користування померлій фізичній особі не може використовуватися для подальшого ведення фермерського господарства та повинна бути повернута до комунальної власності.

 

З огляду на викладені обставини, прокуратура полтавської області звернулась до суду з позовними вимогами витребувати земельну ділянку вартістю майже 400 тисяч грн із чужого незаконного володіння.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

                                   

кількість переглядів: 2822